Gekende ALS patiënten

Henry Louis “Lou” Gehrig

(New York City, 19 juni 1903 – aldaar, 2 juni 1941) was een Amerikaans honkballer bij de New York Yankees.

LOU GEHRIG
Stephen William Hawking

(Oxford, 8 januari 1942) is een Brits natuurkundige, kosmoloog en wiskundige.

hawkins

James David Graham Niven

(Londen, 1 maart 1910 – Château-d’Œx (Zwitserland), 29 juli 1983) was een Engels acteur die meestal een oerbritse deftige heer speelde met gevoel voor droge en cynische humor. Zijn zware Engelse accent en zijn statige voorkomen maakte hem bij uitstek geschikt voor dit soort rollen.

David_Niven

Mao Zedong

(Shaoshan, 26 december 1893 – Peking, 9 september 1976) was een Chinees politicus en partijleider. Mao vormde decennialang het gezicht van de Volksrepubliek China.
Mao Zedong was de leider van de Communistische Partij van China (CCP) vanaf 1935.

mao

Bernard Lenteric

(Parijs, 1934 – 24 maart 2009) was een Frans schrijver. Alvorens schrijver te worden, oefende Lenteric verschillende beroepen uit. Zo was hij op zijn 32e regisseur van de film Le Dernier Amant Romantique (1978), die een groot succes kende. In 1980 schrijft hij zijn eerste boek, La Gragne, gevolgd door La Nuit des Enfants Rois, een bestseller in Frankrijk die voor cinema bewerkt werd door Antoine Charreyron in 2010. Hij beschrijft daarin de destructieve waanzin van zeven adolescenten met een bovennormale intelligentie.

bernard-lenteric

Walter Lane Smith III, known as Lane Smith

(April 29, 1936 – June 13, 2005), was an American actor. Some of his well known roles included portraying collaborator entrepreneur Nathan Bates in the NBC television series V, Mayor Bates in the film Red Dawn, newspaper editor Perry White in the ABC series Lois & Clark: The New Adventures of Superman, district attorney Jim Trotter III in My Cousin Vinny and American President Richard Nixon in The Final Days, for which he received a Golden Globe award nomination.

Lane Smith

Carl Ridders

(Roosendaal, 30 juni 1958 – Antwerpen, 7 december 2008) was een Nederlands acteur die vooral in Vlaanderen bekendheid genoot. Ridders was onder andere bekend van televisie als dokter Koen Laenen uit Spoed en als Woppy in Wizzy & Woppy. Hij speelde ook een gastrol als kunstdief in Flikken.

carlridders

 

Emiel Goelen

(Bonheiden, 4 september 1946 – Keerbergen, 1 maart 2015) was een televisiepresentator en mediafiguur voor de VRT. Hij presenteerde jarenlang samen met Rita Van Neygen het consumentenprogramma Op de koop toe. Hierbij werd hij bekend met de uitspraak, “U kijkt toch ook?”, waarbij hij naar de kijker wees. Dit werd later door meerdere programma’s geparodieerd.

emiel-goelen-profile

Fons Bastijns

(Meer, 28 januari 1947 – Brugge, 15 november 2008) was een Belgisch voetballer. Hij was een rechtsachter die meer dan 10 jaar voor Club Brugge speelde en in de jaren 70 ook drie keer uitkwam voor het Belgisch voetbalelftal.
fonsbastijns

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s