Over mezelf

Wie is nu die Nicolas Depuydt?

1979295_10205786192602816_8591158369563247190_oEen in 1971 geboren goedlachse levensgenieter, echtgenoot en fiere papa van twee prachtige kinderen. Zoon, broer, vriend, buur.

Ik kreeg in 2012 te horen dat ik aan ALS leed. Een terminale spier- en zenuwziekte waar jammer genoeg geen remedie voor bestaat.

Ik ben ondertussen jammer genoeg mijn spraakvermogen kwijt, alsook het gebruik van mijn ledematen. Deze pagina’s komen tot stand via mijn ogen. Traag maar zeker “typen” mijn ogen alles op mijn Tobii spraakcomputer.

Op deze pagina´s wens ik ik alles te posten, mijn verhaal, maar ook zoveel mogelijk informatie die ik kon verzamelen op deze reis.

 

Eh-hookah-hey

3 Reacties op “Over mezelf

  1. Nicolas , ik heb jou leren kennen als stagiaire in het wzc, ik ben slechts maar een week op stage mogen komen en vond dit enorm jammer…ik wou je nog wat beter leren kennen, want ik zag dat je een goed en warm persoon bent.Je hebt op mij wel een serieuze maar positieve indruk nagelaten. Een aangename ervaring om jou als persoon te kunnen zien. Je kan je soms moeilijker uitdrukken en ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk dat moet zijn. De eerste keer dat ik je zag was ik zeer diep geraakt, niet uit medelijden. Maar door de onmacht, ontgoocheling en boosheid die ik meemaakte in mezelf. Ik vind dat niemand zoiets verdient ongeacht welke leeftijd je bent, hoeveel kinderen je hebt,… Chapeau dat je er het beste van wil maken en dat je voor je mening en rechten durft uit te komen, dat moet je zeker blijven doen. Laat je niet doen door gelijk wie! Jij bent wie jij bent en diep van binnen ben je nog steeds jezelf, jammer genoeg maakt jou lichaam het jou veel lastiger dan nodig! Maar dat wil niet zeggen dat ze met jou mogen en kunnen doen wat ze willen! Blijf voor je eigen rechten opkomen en ik hoop dat je alsnog jou mogelijke wensen in vervulling kan brengen. Ik hoop dat mijn reactie niet misplaatst is en dat je ze apprecieert. Ik hoop dat het jou lukt de centen voor de garage bij elkaar te krijgen, geef de moed niet op! Veel succes! Liefs, Nelleke
    Ps : Als toekomstig verpleegkundige wil ik patiënten zoals jou en andere een goede en vooral correcte zorg, zoals dit hoort! Waar mijn ogen door jou en het wzc zeker voor zijn open gegaan. Bedankt voor de ervaring en bedankt dat je mij aan je leven toeliet gedurende die week.

  2. Amai nelleke dat vind ik nu eens mooi verwoord ik zou het niet beter kunnen zeggen hopelijk kunnen we allemaal samen nicholas zijn droom waarmaken
    Indien je hulp nodig hebt voor je actie wil ik helpen en hopelijk zijn er nog collega’s die hulp willen bieden ik werk met de nacht in het rustoord waar nicholas verblijft
    Groetjes christel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s